19:00

Stene IF

Referat: Frövi IK - Stene IF

Tungt på Fröjevi
Stene skapar första hörnan och den kommer efter några minuters spel, hörnas lyfts in och Frövis rutinerade målvakt Micke Larsson går ut och plockar bollen. I min 5 försöker anfalla på sin vänsterkant med anfallet stoppas effektivt av Anton via ett bra hemjobb. I minut 10 skapar Frövi ett farligt och effektivt anfall där Anton spelar till Höijer som spelar snett bakåt till Kevin som får ett bra skottläge mem inget mål med vänsterbössan. 2 minuter senare försöker gästerna lyfta in bollen i Frövis box men Theo stoppar försöket effektivt. Med kvatren spelad testar Höijer att lyfta en djupledare mot Kevin men målvakt hinner på bollen före Kevin annars hade det blivit farligt. I samma spelminut kommer Stene in i boxen och testar ett avslut men Micke i FIK-målet är med och räddar skottet. I min 16 kastar Alex ett långt inkast som Johannes skarvar in i målområdet och det är så när att Höijer petar in bollen i nät men Filips fot var någon centimeter för kort för att nå bollen. I min 18 testar Stene ett avslut från boxens högra kant som Micke räddar på bästa sätt. I samma spelminut lyfter Stene in en frispark i boxen men Micke som gör en bra match går ut och plockar bollen. I minut 20 trycker Frövi på och anfallet avslutas med ett skott som en Stene-spelare täcker med handen och det är straff för FIK. Johannes är bergsäker och gör 1-0 på straffsparken. 4 minuter senare försöker Stene komma in i Frövis box men backjätten Erik stoppar försöket med en klassbrytning. I min 27 testar Höijer ett skott men den touchar ett ben i Stene så mv räddar skottet. I min 27 lyfter Heda bollen mot Kevin som är på väg att komma fri på högerkanten men fick frispark emot av okänd anledning. I min 35 blir det några minuters avbrott då en spelare i Stene använder ord som inte hör hemma i fotbollsvärlden. I min 40 får gästerna en frispark som lyfts in i boxen som medför ett nickläge som går en bit över ribban. I min 42 skapar Höijer ett farligt anfall där han först trixar förbi en motståndare men sedan lyckas Stene rensa bort bollen. I min 43 tacklas Robin fult mitt på plan och matchens första gula delas ut. I min 44 testar Stene ett skott en bit utifrån men Micka kan konstatera att skottförsöket aldrig blir farligt. I nästa minut försöker Stene bryta sig in i boxen med en glidtackling i Hysénklass från Erik får publiken att jubla. I min 48 lyfter Stene in bollen i boxen men Micke greppar bollen på ett kontrollerat sätt. 1-0 till Frövi i paus.
I minut 49 händer något märkligt då Stenes målvakt tar bollen utanför straffområdslinjen och domaren som är rätt nära situationen blåser frispark till Frövi (väldigt bra frisparksläge). Stenes målvakt försöker snacka bort sitt misstag och domaren blir passiv och springer sedan till den assistarande domaren som är/var ca 45 meter från situationen och sedan ändrar domaren sitt eget domslut - fantastiskt, man undrar naturligtvis varför. (Frövispelarna väldigt upprörda över det ändrade domslutet där VEO-kameran visar tydligt att bollen var ute). I min 52 dras Heda i armen men det stoppar inte Heda utan det kommer en instickare mot Kevins som håller ifrån uppvaktande back och avslutet från straffområdslinjen går förbi utrusande målvakt och 2-0 till Frövi. I min 54 försöker Stene skapa en farlighet men Frövi försvaret med Chrille & Co stoppar försöket på bästa sätt. I min 55 får Höijet ett bra läge och det kommer ett avslut men inget mål då mv gör en bra räddning. I min 61 kommer Anton in i boxens vänstra sida och från snäv vinkel kommer en halvvolley som blir farlig men mv får på några fingrar och styr bollen till hörna. Hörnan lyfts in och Chrille möter men pannan men bollen gick på fel sida av stolpen. I min 70 spelar Robin och Oscar vägg och precis när FIK skall skapa en farliget kommer en full smäll mot Robin som för frispark men synd att vi inte fick chansen... I min 72 lyfts bollen mot Oscar som tar sats på offensiv vänsterkant men det kommer en signal för offiside och i samband med denna situation får Oscar sig en otäck smäll på halsen (Oscar kan inte spela vidare). Smällen kom efter signal och var en medveten armbåge från en frustrerande back i Stene. Denna händelse hade i SHL varit matchstraff och några matchers avstängning men på Fröjevi fick spelaren vara kvar på plan. Sten skapar några anfall som medför hörnor men inga mål på hörnorna där Chrille & Co säkert avstyr Stens försök. I min 84 försöker Stena anfalla på offensiv vänsterkant men Theo är stenhård och stoppar försöket med en klockren tackling framför en jublande hemma publik. I min 85 har gästerna en boll i stolpen och sedan vänder FIK spelet direkt och är väldigt nära att skapa en målchans men Kevin fastnar i sista steget när han skall gå förbi sista back. I min 87 kommer en Stene -spelare in i boxen och får till ett avslut men ramlar samtidigt också på en Frövi-back och domaren blåser straff och Frövi-killarna blir väldigt upprörda och förstår inte varför Stene får straff. Straffen slås i mål och 2-1. I min 94 får Stene ett inkast på offensiv högerkant och iandra våg efter inkastet får man ett skottläge från straffområdslinjen och trots många spelare i boxen så letar sig bollen in i Mickes vänstra burgavel och 2-2. Här är eländet inte slut utan minuten senare skarvas bollen till en Stene-spelare som kommer fri på vänsterkanten. Micke rusar ut, och det kommer ett lyft som stutsar in i mål och 2-3. Väldigt tungt för Frövi och hemmapubliken (153 personer) som får se ett bra Frövi tappa poängen i slutet av matchen.